HÅNDBAKT UTFORDRER DET TRADISJONELLE

Håndbakt Oslo er et plantebasert håndverksbakeri og beskrives som et neste generasjons bakeri. På dagtid er det en kaffebar som serverer brunsj og pizza på kvelden. All bakst er helt vegansk og de har flere plantebaserte retter på menyen. Vi har tatt en prat med gründeren bak det innovative spisestedet.


- Hvem står bak Håndbakt Oslo?

Bakeriet drives av Sohogruppen, som består av Soho og Bedrift lunsj. Det er Jenny Marie Andersen som har startet Håndbakt. Hun forteller at bakeri alltid har vært en stor del av SOHOGRUPPEN.

- Jeg ønsket å gjøre Soho enda tydeligere i sin retning og skille ut bakeriet i sitt eget konsept.

Sommeren 2020 satte Jenny i gang skisseringen av konseptet til Håndbakt.

- Jeg har lenge villet bygge en hub der jeg kan ha produksjon, kafé, events og workshops ++ samlet. Når jeg kom over lokalet på Tøyen, så ble Håndbakt veldig tydelig.

Allerede i september 2021 åpnet Håndbakt dørene. Jenny forteller nabolaget har tatt imot bakeriet med åpne armer. Utover høsten ønsker gründeren å etablere en vinbar i lokalet på kveldstid.


- Hvorfor har dere veganske bakevarer?

Sohogruppen har i mange år bakt plantebasert og da ble det naturlig at Håndbakt også skulle tilby veganske bakevarer.

- Det er viktig for meg å bidra til variasjon i byen vår. Det finnes nok av gode kanelboller rundt omkring. Ikke akkurat manko på det. Mens veganske bakevarer er det svært få som tilbyr, sier Jenny.

Jenny vil også at bedriften skal være en del av det grønne skiftet.

- Vi vet at vi må redusere forbruk av meieri og kjøtt, så jeg håper at vi er med på å vise at det helt fint går an å gjøre det like godt uten.


Håndbakt’s plantebaserte meny

GRANNY BOWL

med kokosyoghurt, bær og mandelsmør

AVOKADO PÅ SURDEIG

SPINAT CREPE

med vegansk fetaost, granateple, grønnkålpesto, kalamata, grønn salsa og za’atar

BANAN- OG KOKOSPANNEKAKE

med pasjonsfrukt og vaniljekrem

GRANDPA BOWL

helgens salatbowl

I bakeriet har de også noen kaker som bakes vegansk og glutenfritt:

LEMON & POPPYSEED CAKE

FUDGE BROWNIE

GULROTKAKE

COOKIES TERTER

KAFFE- OG SJOKOLADEKAKE


Adresse

Kjølberggata 21, 0653 Oslo


Ingunn Elstad

Ingunn har vært veganer siden 2017, men nesten ikke spist kjøtt siden hun gikk på barneskolen. Hun brenner for både dyrs- og menneskerettigheter. Dessuten blitt bevisst på å ta miljøvennlige valg, særlig gjennom mote.

Forrige
Forrige

BÆREKRAFTIG FERIE HOS FURU HOSTEL I LOFOTEN

Neste
Neste

VOLVO BOIKOTTER SKINN