VEGANSK SNICKERS BAR

En sunnere vegansk snickers bar kake som er saftig og rik på smak. Perfekt å ha i fryseren når du får spontane besøk de kommende vintermånedene. Jeg kommer garantert til å ha disse i fryseren for koselige besøk. Server gjerne med te eller kakao!


Ingredienser

Brownie - bunnen

400 g pitted medjool dadler

2 dl ristede usaltede peanøtter

1,5 - 2 dl rå criollo kakao

Klype med salt

1 ts kokossukker (valgfritt)

Peanøttsmør karamell - fyllet i midten

Klype med salt

1/4 ts ren vaniljepulver

7 pitted medjool dadler

1 dl smeltet extra virgin kokosolje

350 g chunky peanøttsmør uten tilsetningsstoffer eller oljer

250 g avkjølt kokoskrem eller melk, men bare den kremet delen. Viktig at det ikke blandes med vann, derfor fungerer hele boksen med kremet kokosmelk best. Det er det jeg bruker.

1/2 dl hakket peanøtter

Sjokolade - øverste lag

200 g 70% mørk sjokolade eller enda mørkere

1 ts kokosolje

Fremgangsmåte

Bunnen

Ha alle ingrediensene til bunnen i en food processor og kjør til det er en ganske jevn deig. Pass på at dadlene er myke- det er enklest å få til med en food processor.

Ha en brødform klar med pergament eller vokspapir. Fordel biter av daddel deigen utover brødformen og press ned med fingrene til det er jevnt. Til slutt går du over med en stekespade for å få en glatt overflate.

Fyllet i midten

Ha alle ingrediensene til fyllet, bortsett fra kokoskrem og peanøtter i en food processor eller en sterk blender. Kjør til det er ganske godt blandet og du ikke ser noen store biter med dadler. Ikke la det kjøre for lenge for da kan teksturen til deigen endres.

På slutten har du i kokoskrem og mikser i bare noen sekunder. Deretter heller du over bunnen i brødformen. Dryss peanøtter på toppen.

Øverste lag

Smelt sjokolade og kokosolje sammen og hell over fyllet i midten. Dekk brødformen med vokspapir eller noe som holder andre lukter i kjøleskapet ute.

Avkjøl i kjøleskapet i flere timer for å få det fast, eventuelt i en fryser for noen timer.

Når det er fast, skjær i 3 cm brede barer eller i 3x3 firkanter siden de er ganske mettende.

Oppbevaring

Barene kan oppbevares i en luft tett boks i 3 til 4 dager eller i fryseren i 2 til 3 måneder.

Nyt!


Karoline Brochmann

Karoline har studert ernæring og besitter en master i matinnovasjon og helse fra København. Hun har erfaring fra produktutvikling og kombuchaproduksjon i ASK Brygghus. Nå utvikler hun egne plantebaserte og fermenterte oppskrifter som hun deler på Instagram og YouTube-kanalen @fermentationaddict. Hun har stort fokus på bruk av sunne og gode råvarer i oppskriftene sine.

https://www.instagram.com/karolinebrochmann_/
Forrige
Forrige

JULEGAVER Å GI TIL VEGANERE

Neste
Neste

VEGAN SNICKERS BAR