ALKOHOLFRI VINSMAKING HOS CULTIVATE FOOD

Endelig ble det alkoholfri smaking på Cultivate Food! En vinsmaking som kan nytes både av de som ikke drikker alkohol og de som setter pris på alkoholfrie alternativer. “Fermentation Sensation” - en smaking basert på sunn fermentert mat og alkoholfri drikke, som er bra for oss. Nam!

Les også: En alkoholfri livsstil.


Kvelden starter med en nydelig Empress Winealt: Svart 01. Fermentert, kald og frisk te laget med havtorn, multer, lindeblomst, furunåler, mjødurt og isbrevann fra Svartisen. Tydelig inspirert av den norske naturen. Dette liker vi! 

Inspirerende og dyktige Anna Karenina, en av gründerne bak Empress, introduserer visjonen bak de botaniske, rene, sunne og sofistikerte alkoholfrie vinene. Du kan lese mer om Empress her.

Første rett ut var østerssopp marinert i miso med fermentert hvitløk og sitron puré. En vakker og fargerik rett - vinaigrette på kombucha, pyntet med erteskudd og spiselige blomster. Nydelig presentasjon på en tallerken som fremhever farger. Så elegant kan det altså gjøres. Umami-smaken sitter, og smakskombinasjonen med det salte, syrlige og søte er rett og slett fantastisk!

Til denne retten ble det servert Empress Moonbrew. Den friske smaken av blant annet hylleblomst, fermenterte nektariner og sitrus komplimenterer østerssoppens umamismak, kimchien og vinaigrettén. Vi føler igjen at vi er på en fine dining restaurant på disse vinsmakingene! Bortsett fra at prisen er ekstremt mye hyggeligere. Det smakes og sees at det er dyktige og kreative kokker som virkelig kan plantebasert mat!

Les også: Vinsmaking hos Cultivate Food.

Andre rett ut var en tradisjonell koreansk rett med kalde nudler toppet med strimlede gulrøtter, vårløk og bønnespirer, i en nydelig passe sterk, søt og syrlig gochujang saus. Til retten ble det servert vegansk kimchi fra Empress (denne får du bla. kjøpt på Røtter, Grünerløkka). Dette var virkelig en fest for både øynene og magen. Man merker så godt når man spiser mat som kroppen liker. Det er en utrolig deilig følelse!

Sammen med denne retten ble det servert Empress Venus Rose (fermentert plomme og eple, roser, granskudd, einebær, kombucha). Den friske, søte og syrlige fruktsmaken med et hint av norsk skog, komplimenterte og balanserte maten helt perfekt! Vi føler at vi er på en matreise der spennende smaker fra verden er i symbiose med ville vekster fra den norske naturen. Wow! Vi er så imponert!

Les også: Brain Boost Brunch hos Cultivate Food.

Til dessert ble vi servert en nydelig vanilje panna cotta med friske jordbær og kombucha sirup med mynteolje. Panna cotta kan ofte være veldig søt, og for søt for vår smak, men denne var deilig frisk med en perfekt sødme. Sammen med den fikk vi nydelig Empress jordbær kombucha (jordbær, hibiscus, kardemomme, sjøsalt, balsamico og svart pepper). Man skulle tro at det ble for mye jordbærsmak, men kombuchaen speilet virkelig desserten med sin friske, søte og syrlige kombinasjon. En herlig smak av norsk sommer - det kan ikke bli bedre enn dette!

Teamet på Cultivate med Anne Karlsen i spissen, skapte som vanlig super stemning og mye latter gjennom hele kvelden. Det er fantastisk å starte kvelden med folk som har et sprudlende godt humør og en smittende latter. I tillegg berikes vi med kunnskap om både mat og ernæring av Cultivate sin egen ernæringsfysiolog, Hedda Norevik Gasmann. Vi får tips underveis og Hedda tar for seg spesielt én studie på fermentert mat og tarmhelse. Vi elsker påfyll av kunnskap! Se studien her.

Vi vet at fiber generelt er bra for en god tarmhelse, men denne studien konkluderte med at fermentert mat gir enda bedre tarmhelse enn ved å kun øke mengden fiber. Fermentert mat er også en god kilde til vitamin K2. Trodde du at når du spiste Noras hjemmelagede surkål at du spiste sunn, fermentert mat? Dessverre ikke! Det er kun de fermenterte matvarene som står kaldt, som virkelig har de gode bakteriene tarmen vår liker så godt.

Vi drar fra Cultivate fulle av sprudlende god energi og med litt ny kunnskap. For som Anne sier: livet blir bedre når vi lærer noe nytt, koser oss sammen med andre og spiser god mat! 

Les også: Bobler og sommerstemning på Cultivate Food.

Vi håper på flere alkoholfrie smakinger! Til da, hvis du liker vin eller øl, kjempegod mat og herlig stemning, anbefaler vi å melde deg på så raskt som mulig. For 599 kr får du nydelige retter og noe ekstra godt i glasset, så prisen er det ikke noe å si på. 

Husk at vinsmakingene er populære og blir raskt fullbooket. Mer info om vinsmaking finner du på Cultivate Food sin Instagram eller hjemmesiden deres.


Liv Unni Sødem

Liv Unni har vært veganer siden 2017 og har en stor lidenskap for en vegansk livsstil, gode matopplevelser, natur og friluftsliv. Hun elsker å inspirere andre til å ta bedre valg for dyrene, helsen og planeten. Liv Unni vil bidra med guider, anmeldelser, oppskrifter, dyrevennlig friluftsliv, plantebasert ernæring, miløvennlige produkter og vegansk turmat.

https://www.instagram.com/dharmalivi/
Forrige
Forrige

EN ALKOHOLFRI LIVSSTIL

Neste
Neste

VEGANSK GUIDE TIL GEIRANGER