BOBLER OG SOMMERSTEMNING PÅ CULTIVATE FOOD

Bilder og tekst av Liv Unni Sødem og Iselinn Kristiansen.

Vi har vært tilbake hos Cultivate Food for en bokstavelig talt sprudlende kveld. En ny og spennende runde med vinsmaking ventet, og denne gangen fikk vi smake fire nydelige økologiske bobler fra ulike land- alle med unike historier. Sammen med vinene ble det som vanlig servert fire fantastiske småretter, som fikk oss i skikkelig sommerstemning. Rettene imponerte stort på både smak og estetikk, og vi begynte alle å drømme om at det skulle vært en vegansk restaurant som serverte denne typen retter her i storbyen. Hint, hint!

Les også: Vinsmaking hos CULTIVATE FOOD.


Første rett ut var en vakker og fargerik fennikelsalat med dill, mandel, sikori og appelsinkompott. En fantastisk rett! Nydelige smaker som komplementerer hverandre. Perfekt balansert. Den er frisk, søt, syrlig og det er rett og slett som en smak av sommer i munnen. Naturvinen Loxarel Ancestral a Pèl 2020 fra Spania, med sin friske og fyldige smak passet godt til denne retten. Lukten av sitrus, pære og et hint av eple likte seg sammen med smaken av sommer på tallerkenen.

Andre rett ut var fantastisk flott og elegant. “Kamskjell” av østerssopp med eplepure, tangkaviar, misoglaze og dillkrem. Wow! Altså, vi føler vi er på en fine dining restaurant! Bortsett fra at prisen er ekstremt mye hyggeligere. 

Lekkert anrettet på tallerken og en fantastisk kombinasjon av smaker. Helt nydelig! Vi ser og smaker at det er dyktige kokker som tryller med ingrediensene her. Til retten var det valgt ut en Barone Pizzini Franciacorta Brut 2021 fra Italia, som passet godt til. Kremet og elegant, akkurat som matretten. De myke boblene og friskheten komplementerer den kremete sausen perfekt. 

Tredje rett ut var som en smak av sommer og sjøliv. “Krabbe-kaker” laget med jackfruit og servert med ertepuré og remouladesaus. Wow, sier vi i kor. Dette føles ut som en sommerdag på Sørlandet. Vi får øyeblikkelig tanker om å sitte på brygga, drikke bobler og spise mat som dette! Tenk om flere restauranter kunne laget retter som disse. Vinen til den deilige retten var en Oxney Classic Brut 2018 fra England. Fyldig og aromatisk med distinkt syre, som passet godt til. 

Nå lurer du kanskje på hvorfor bruke navn som “krabbe-kaker” eller “Kamskjell” på plantebaserte retter? Som oftest er navn som dette satt for at folk skal ha en knagg å henge det på. Det er gjenkjennbart. Da vet man sånn cirka hva man kan forvente av smaker. For oss så kunne det godt vært “Tangkaker” eller bare “Østerssopp med saus”, men vi er veldig fornøyd med å kunne spise de plantebaserte rettene uansett hva de heter. 

Fjerde rett ut var en søt og frisk Matchaostekake med pistasjenøtter. Nydelig og søt dessert som passet godt til boblene Francis Orban Cuvee Prestige Brut 2018 fra Frankrike. Tenk lukt av fersken, pærer, blomster og honning. Friske bobler til en søt dessert. Også et utrolig godt valg! 

Arrangørene skapte, akkurat som sist, super stemning og mye latter gjennom hele kvelden. Da de startet med såpebobler, godt humør og smittende latter, skjønte vi at dette blir en deilig kveld. Vinekspert Martin Arentz tok oss gjennom en vinreise blandet godt med mye kunnskap, humor og Churchill sitater om Champagne. Vi får en fin forklaring på forskjellen mellom boblene i prosecco og champagne, der prosecco mister raskt futten, mens champagne vil holde på boblene. Som vineksperten sa: “Boblene er født inni Champagnen”. Altså! Så godt sagt. Vi storkoste oss, og meldte oss derfor på ny smaking av sommerfavoritter i juni. 

Liker du vin, nydelig mat og god stemning, så anbefaler vi å melde seg på. For 599 kr får du nydelige, smakfulle og innovative retter, og noe ekstra godt i glasset, så prisen er det ikke noe å si på. 

Husk at vinsmakingene er populære og blir raskt fullbooket. 

Mer info om vinsmaking finner du på Cultivate Food sin instagram eller hjemmesiden deres


Forrige
Forrige

OSLO-BYRÅDET VIL IKKE SERVERE KJØTT I BARNEHAGER

Neste
Neste

EN MER BÆREKRAFTIG GARDEROBE