DADLER MED SJOKOLADE
Sunn snacks som er enkelt å lage! Vi elsker disse medjool dadlene dekket med deilig sjokolade.
Se gjerne hvilken opprinnelse dadlene har, at de ikke er fra Israel.
Kutt medjool dadlene i to og trykk fast ned i en brødform med pergamentpapir. La den klebrige delen vende opp og med litt overlapp slik at dadlene blir festet sammen. Smelt mørk sjokolade og hell jevnt over dadlene.
Hvis du vil lage hjemmelaget sjokolade: smelt sammen i en kjele 1 dl kakaosmør, som er ca 3 medium biter med kakaosmør, 3 spiseskjeer raw kakaopulver, 1 spiseskje lønnesirup, 1 ½ tskje kokossmør (kan hoppes over) og en klype salt. Rør godt sammen og det er ferdig. Du kan bestemme om du vil bruke kakaosmør eller kokossmør, begge deler fungerer.
For ekstra smak tilsett ristet pekannøtter som er finhakket på toppen.
Dekk brødformen for å holde lukter ute og la det være i fryseren i en time. Ta det deretter ut og kutt det i 3 cm x 3 cm biter. Ha det i en boks og oppbevares i fryseren.