DYREVENNLIG MAT PÅ 17.MAI

Bilder: Liv Unni Sødem.

Lurer du på hva du skal servere på den store festdagen? Kanskje du har lyst til å imponere med plantebaserte retter til koldtbordet? Eller hva med å lage en nydelig vegansk kake som alle kan spise? 

Heldigvis er det fullt mulig å holde på tradisjoner, samtidig som man velger dyrevennlig mat. Vi kan selvfølgelig velge de plantebaserte utgavene av pølser, is og kake, men hva mer? Vi gir deg tips til en vegansk 17 mai-feiring fra et knippe norske matprofiler!

Les også: Stor vegansk iskremguide i Norge.


Frokost

Champangefrokosten blir like god (om ikke bedre!) med veggerøre, ‘lakseruller’ av gulrot og veganisert skagenrøre. Hanne-Lene Dahlgren har utviklet en herlig oppskrift på skagenrøre.

Grønn matportal disker opp med veggerøre av scrambled tofu og facon. Hos Veganmisjonen finner du deilige lakseruller av gulrot.

Sommerruller med overflod av norske grønnsaker er alltid en vinner! Agurk, gulrot, forskjellig paprika, kål, urter som koriander og persille, spiselige blomster. Her er det bare fantasien som setter grenser. Se oppskrift her.

Hvis du ikke drikker alkohol, så kan vi varmt anbefale ALT Drinks. De lager organic sparkling wines. Sjekk dem ut her.


Grilling

Til den store grilldagen finnes det flere veganske kjøtterstatninger som er lett tilgjengelige i de fleste dagligvarekjedene. Go’Vegan har hele fem pølsevarianter i sitt sortiment. Ellers finner du pølser og burgere Hälsans Kök, Beyond Meat, Grønne Folk har to burgere som selges på Rema 1000 og Grønn Lykke.

Les også: Guide over veganske pølser.

Det er også kjempegodt å lage grillspyd med marinert seitan, sopp og grønnsaker.

Som tilbehør til grillmaten kan du servere en deilig pastasalat og kremet potetsalat a la Veganske fristelser. Utvalgte COOP-butikker selger også vegansk potetsalat.

Les også: Tips til vegansk grillmat.


Kaker

Vegetarbloggen sine små marsipankaker vil virkelig imponere gjestene dine. Pavlova er for mange obligatorisk på 17.mai-feiringen og oppskriften til Hanne-Lene Dahlgren er kjempegod.

Vi har laget silkemyk sjokolademoussekake mange ganger og den blir alltid en suksess. Toppes med herlige blåbær, jordbær og mynteblader.

Grønn matportal har samlet en rekke herlige kakeoppskrifter på vegansk bløtkake, fyrstekake, kransekake, firkløverkake, snickerskake, suksesskake og sjokoladekake. Ta en titt her.

Ellers er råkaker helt nydelig på en dag som 17.mai. Mørk espressokake er perfekt for de voksne og frisk mangokake fra Oslo Raw liker alle.

17.mai er den store iskrem-dagen. Hvis du ønsker et sunnere alternativ, er det perfekt med nice cream. Oslo Raw har oppskrift på nice cream med smak av chocolate chip.

Nice cream - et sunnere alternativ til iskrem

Les også: Vegansk iskrem med pistasj.

Team NORDISK•VEGAN ønsker alle en fantastisk 17.mai-feiring. Hipp hipp hurra!


Forrige
Forrige

AKTIVISME OG SELF CARE

Neste
Neste

OSLO-BYRÅDET VIL IKKE SERVERE KJØTT I BARNEHAGER