FARGERIKE VÅRRULLER
Påsken er ikke bare en religiøs feiring, men også en feiring av våren med nytt liv som begynner å spire og gro. Vi ser frem mot lengre, varmere og lysere dager. Og vi drømmer om alle fargene som kommer etter en lang vinter.
Hva passer vel bedre enn skikkelig fargerik ‘Feel good’-mat i påsken, som en feiring av våren! Frisk og levende mat gjør godt for både kropp og sjel. Her får du en oppskrift på fargeglad mat som gir masse god energi.
Friske vårruller i regnbuens farger
Oppskriften gir 11-12 stk vårruller
Ingredienser
Innhold
1/3 liten rød spisskål
2 stk gulrøtter
1/2 spisspaprika
1/2 gul paprika eller mango om du føler for det
1/2 agurk
1/2 avokado
2 stk vårløk
4 stk reddik
En håndfull rå cashewnøtter
En håndfull ferske spinatblader
En håndfull fersk koriander og/eller fersk persille
En liten ingefærrot
170 gr Tempeh (F.eks Marigold Tempeh slices fåes på Helsekosten. Kan marineres eller brukes som de er. De er milde i smaken)
Rispapir (11-12 ark)
Pynt med sesamfrø og ferske spirer eller spiselige blomster
Ditt favoritt nøttesmør
Lys tahini
Velg økologisk der du kan. Du kan selvsagt droppe en eller flere av ingrediensene. Prøv deg frem.
Saus
1 ss revet ingefær
2 ss finhakket koriander
1 ss maple syrup
3 ss soyasaus
2-3 ss vann
Blandes sammen i en skål.
Vi elsker å bruke lys tahini i tillegg til soyasausen. Bland gjerne litt lønnesirup i tahinien og smak til.
Fremgangsmåte
Lag sausen først. Skjær tempeh i avlange biter. Kutt gulrøtter, paprika, spisskål og agurk i strimler. Skjær avokado og reddik i tynne skiver. Finhakk vårløk, urter, ingefær og nøtter
Legg et rispapir i en stekepanne fylt med varmt vann i henhold til instruksene på pakken. Ta rispapret forsiktig opp og legg på en tallerken. Ha alle ingrediensene på midten av papiret og rull sammen. Du kan skjære rullene i to rett før servering. Bruk en teskje til å helle over soyasausen istedenfor å dyppe, så slipper du at det blir så mye søl. Hell over tahini og mums i vei.
Nyt den deilige energien som levende mat gir deg!