FARGERIKE VÅRRULLER

Påsken er ikke bare en religiøs feiring, men også en feiring av våren med nytt liv som begynner å spire og gro. Vi ser frem mot lengre, varmere og lysere dager. Og vi drømmer om alle fargene som kommer etter en lang vinter.

Hva passer vel bedre enn skikkelig fargerik ‘Feel good’-mat i påsken, som en feiring av våren! Frisk og levende mat gjør godt for både kropp og sjel. Her får du en oppskrift på fargeglad mat som gir masse god energi.


Friske vårruller i regnbuens farger

Oppskriften gir 11-12 stk vårruller

Ingredienser

Innhold

1/3 liten rød spisskål

2 stk gulrøtter 

1/2 spisspaprika

1/2 gul paprika eller mango om du føler for det

1/2 agurk 

1/2 avokado 

2 stk vårløk

4 stk reddik

En håndfull rå cashewnøtter

En håndfull ferske spinatblader

En håndfull fersk koriander og/eller fersk persille

En liten ingefærrot

170 gr Tempeh (F.eks Marigold Tempeh slices fåes på Helsekosten. Kan marineres eller brukes som de er. De er milde i smaken)

Rispapir (11-12 ark)

Pynt med sesamfrø og ferske spirer eller spiselige blomster

Ditt favoritt nøttesmør

Lys tahini

Velg økologisk der du kan. Du kan selvsagt droppe en eller flere av ingrediensene. Prøv deg frem.

Saus

1 ss revet ingefær

2 ss finhakket koriander

1 ss maple syrup

3 ss soyasaus

2-3 ss vann

Blandes sammen i en skål.

Vi elsker å bruke lys tahini i tillegg til soyasausen. Bland gjerne litt lønnesirup i tahinien og smak til.

Fremgangsmåte

Lag sausen først. Skjær tempeh i avlange biter. Kutt gulrøtter, paprika, spisskål og agurk i strimler. Skjær avokado og reddik i tynne skiver. Finhakk vårløk, urter, ingefær og nøtter

Legg et rispapir i en stekepanne fylt med varmt vann i henhold til instruksene på pakken. Ta rispapret forsiktig opp og legg på en tallerken. Ha alle ingrediensene på midten av papiret og rull sammen. Du kan skjære rullene i to rett før servering. Bruk en teskje til å helle over soyasausen istedenfor å dyppe, så slipper du at det blir så mye søl. Hell over tahini og mums i vei.

Nyt den deilige energien som levende mat gir deg! 


Liv Unni Sødem

Liv Unni har vært veganer siden 2017 og har en stor lidenskap for en vegansk livsstil, gode matopplevelser, natur og friluftsliv. Hun elsker å inspirere andre til å ta bedre valg for dyrene, helsen og planeten. Liv Unni vil bidra med guider, anmeldelser, oppskrifter, dyrevennlig friluftsliv, plantebasert ernæring, miløvennlige produkter og vegansk turmat.

https://www.instagram.com/dharmalivi/
Forrige
Forrige

NETTKURS OM PLANTEBASERT KOSTHOLD FOR BARN

Neste
Neste

SAFTIG GULROTKAKE