SAFTIG GULROTKAKE
Deilig gulrotkake dekket med masse, nydelig ostekrem går aldri av moten. Tiril deler sin egen oppskrift - familie og venner vil ikke merke at den er vegansk!
Ingredienser
Oppskrift til 1 kake på 24 cm
Kake
1 dl kikertlake
2,5 dl sukker
2 dl nøytral olje
4 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ss kanel
2 ss kardemomme
200 gram raspet gulrot (250-300 gram uskrelt gulrot)
Kremglasur
100 gram vegansk smør
100 gram melis
150 gram vegansk kremost
1 ss vaniljesukker
1 ts oransje pulverfarge
Pynt
Kakestrøssel
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader. Pisk kikertlake og sukker til det stivner. Det vil ta omtrent 10 minutter. Skrell og rasp gulrøtter på de minste hullene. Ha i olje og pisk det inn. Deretter tar du hvetemel, natron, bakepulver, kanel og kardemomme i den våte blandingen. Pisk det inn. Vend inn de raspede gulrøttene med en slikkepott.
Ha bakepapir i en kakeform på 24 cm og ha i røren. Sett kaken midt i ovnen i 50 minutter. Når den er ferdig, ta den ut av formen og legg kaken på en rist for avkjøling.
Pisk smør, kremost, melis, vaniljesukker og pulverfarge sammen. Smør glasuren på kaken når den er kald. Strø over kakestrøssel og server!