SAFTIG GULROTKAKE

Deilig gulrotkake dekket med masse, nydelig ostekrem går aldri av moten. Tiril deler sin egen oppskrift - familie og venner vil ikke merke at den er vegansk!


Ingredienser

Oppskrift til 1 kake på 24 cm

Kake

1 dl kikertlake

2,5 dl sukker

2 dl nøytral olje

4 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts bakepulver

2 ss kanel

2 ss kardemomme

200 gram raspet gulrot (250-300 gram uskrelt gulrot)

Kremglasur

100 gram vegansk smør

100 gram melis

150 gram vegansk kremost

1 ss vaniljesukker

1 ts oransje pulverfarge

Pynt

Kakestrøssel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader. Pisk kikertlake og sukker til det stivner. Det vil ta omtrent 10 minutter. Skrell og rasp gulrøtter på de minste hullene. Ha i olje og pisk det inn. Deretter tar du hvetemel, natron, bakepulver, kanel og kardemomme i den våte blandingen. Pisk det inn. Vend inn de raspede gulrøttene med en slikkepott.

Ha bakepapir i en kakeform på 24 cm og ha i røren. Sett kaken midt i ovnen i 50 minutter. Når den er ferdig, ta den ut av formen og legg kaken på en rist for avkjøling.

Pisk smør, kremost, melis, vaniljesukker og pulverfarge sammen. Smør glasuren på kaken når den er kald. Strø over kakestrøssel og server!


Tiril @veganskefristelser

Tiril lager oppskrifter på vegansk mat til alle anledninger. I mars 2019 ble hun veganer og har siden da syntes det har vært gøy å eksperimentere med matlaging. Alt hun har lært, måtte hun finne en ny måte å gjøre på. Retter og teknikker deler hun gjennom Instagramkontoen @veganskefristelser og på sin egen nettside.

https://www.veganskefristelser.com/
Forrige
Forrige

FARGERIKE VÅRRULLER

Neste
Neste

NORSKE MATPROFILER SINE FAVORITT HØSTRETTER