HJEMMELAGDE PÅSKEEGG FYLT MED OSTEKAKE
Gi familie og venner en smaksopplevelse med denne saftige påskedesserten - påskeegg av sjokolade fylt med ostekakekrem med appelsinsmak og brownie.
Brownien er saftig og har en balansert smak av sjokolade og pekan, en god kontrast til den fyldige appelsinkremen med fruktig smak. Konfekten er enkel å lage og består av gode råvarer. De er akkurat passe søte som dessert eller som et lite mellommåltid sammen med en kopp kaffe.
Oppskrift på veganske påskeegg fylt med ostekake
Lag påskeeggene probiotisk ved å bruke fermentert kokoskrem – link til oppskrift og video nederst under tips.
Fermenteringstid kokoskrem 12 timer
Tidsbruk lage konfekt 20 min + vente ca 1 time
Vanskelighetsgrad enkel
Mengde ca 2-3 brett konfektformer
Utstyr
Blender
2-3 konfektformer
Ingredienser
Appelsinkrem
7 ss fermentert kokoskrem
1/8 ts rent vaniljepulver
2 medjool dadler
1/4 ts finrevet appelsinskall
1 ts ferskpresset appelsinjuice
Klype salt
Browniedeig
2 dl pekannøtter
2 dadler
3 ss rått kakaopulver
2 ts lønnesirup
Klype salt
Sjokoladetrekk
Cirka 250g 70% mørk sjokolade
1 ts kokosolje
Fremgangsmåte
Bløtlegg dadlene til appelsinskremen i oppkokt vann i fem minutter slik at de blandes lettere inn med resten av ingrediensene. Ha alle ingrediensene til appelsinkremen i en blender og kjør til en jevn krem. Sett kremen i kjøleskapet.
Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad eller i en kjele på svak varme. La sjokoladen avkjøles i noen minutter.
Ha alle ingrediensene til browniedeigen i en blender og kjør til en relativt jevn deig.
Ha flytende sjokolade i konfektformene og sett i fryser til stivnet. Fyll halvparten av konfektformene med browniedeig og resten med appelsinkrem. Sett i fryser i en halv time og ta ut av formene. Ha flytende sjokolade over konfekten med browniefyll og skjøt sammen med konfekten med appelsinfyll. Sett i fryser i en halvtime eller mer. Sett konfekten på benken i cirka 15 minutter før den spises slik at appelsinkremen får tint.
Oppbevares i kjøleskap i tre til fire dager og i fryser to til tre måneder.
Tips
For en enklere versjon lag en kake isteden - browniedeig som bunn, krem over og sjokolade på toppen. Denne versjonen oppbevares i fryser og spises frossen som en iskake da kremen vil flyte ut når den smelter.
Lag konfekten probiotisk ved å bruke probiotisk kokosyoghurt. Oppskrift er på min YouTube-kanal: CREAMY Vegan Yoghurt - Easy & Quick.