HJEMMELAGDE PÅSKEEGG FYLT MED OSTEKAKE

Gi familie og venner en smaksopplevelse med denne saftige påskedesserten - påskeegg av sjokolade fylt med ostekakekrem med appelsinsmak og brownie.

Brownien er saftig og har en balansert smak av sjokolade og pekan, en god kontrast til den fyldige appelsinkremen med fruktig smak. Konfekten er enkel å lage og består av gode råvarer. De er akkurat passe søte som dessert eller som et lite mellommåltid sammen med en kopp kaffe.


Oppskrift på veganske påskeegg fylt med ostekake

Lag påskeeggene probiotisk ved å bruke fermentert kokoskrem – link til oppskrift og video nederst under tips.

Fermenteringstid kokoskrem 12 timer 

Tidsbruk lage konfekt 20 min + vente ca 1 time

Vanskelighetsgrad enkel 

Mengde ca 2-3 brett konfektformer

Utstyr 

Blender 

2-3 konfektformer

Ingredienser 

Appelsinkrem 

7 ss fermentert kokoskrem

1/8 ts rent vaniljepulver 

2 medjool dadler 

1/4 ts finrevet appelsinskall 

1 ts ferskpresset appelsinjuice

Klype salt

Browniedeig 

2 dl pekannøtter

2 dadler

3 ss rått kakaopulver

2 ts lønnesirup

Klype salt

Sjokoladetrekk

Cirka 250g 70% mørk sjokolade 

1 ts kokosolje

Fremgangsmåte 

Bløtlegg dadlene til appelsinskremen i oppkokt vann i fem minutter slik at de blandes lettere inn med resten av ingrediensene. Ha alle ingrediensene til appelsinkremen i en blender og kjør til en jevn krem. Sett kremen i kjøleskapet. 

Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad eller i en kjele på svak varme. La sjokoladen avkjøles i noen minutter. 

Ha alle ingrediensene til browniedeigen i en blender og kjør til en relativt jevn deig. 

Ha flytende sjokolade i konfektformene og sett i fryser til stivnet. Fyll halvparten av konfektformene med browniedeig og resten med appelsinkrem. Sett i fryser i en halv time og ta ut av formene. Ha flytende sjokolade over konfekten med browniefyll og skjøt sammen med konfekten med appelsinfyll. Sett i fryser i en halvtime eller mer. Sett konfekten på benken i cirka 15 minutter før den spises slik at appelsinkremen får tint.  

Oppbevares i kjøleskap i tre til fire dager og i fryser to til tre måneder.

Tips 

For en enklere versjon lag en kake isteden - browniedeig som bunn, krem over og sjokolade på toppen. Denne versjonen oppbevares i fryser og spises frossen som en iskake da kremen vil flyte ut når den smelter. 

Lag konfekten probiotisk ved å bruke probiotisk kokosyoghurt. Oppskrift er på min YouTube-kanal: CREAMY Vegan Yoghurt - Easy & Quick.


Karoline Brochmann

Karoline har studert ernæring og besitter en master i matinnovasjon og helse fra København. Hun har erfaring fra produktutvikling og kombuchaproduksjon i ASK Brygghus. Nå utvikler hun egne plantebaserte og fermenterte oppskrifter som hun deler på Instagram og YouTube-kanalen @fermentationaddict. Hun har stort fokus på bruk av sunne og gode råvarer i oppskriftene sine.

https://www.instagram.com/karolinebrochmann_/
Forrige
Forrige

VEGAN PISTACHIO ICE CREAM

Neste
Neste

VEGANSK ISKREM MED PISTASJ