VEGANSK ISKREM MED PISTASJ

Team NORDISK•VEGAN har fått et nytt medlem - Karoline Borchmann! Hun står bak Instagram-kontoen @fermentationaddict, hvor hun deler herlige oppskrifter og inspirasjon til en sunnere levemåte. Det første hun deler med oss er en deilig nice cream med smak av pistasj.


Karoline har studert ernæring og besitter en master i matinnovasjon og helse fra København. Hun har erfaring fra produktutvikling og kombuchaproduksjon i ASK Brygghus. Nå utvikler hun egne plantebaserte og fermenterte oppskrifter som hun deler på Instagram og YouTube-kanalen @fermentationaddict. Hun har stort fokus på bruk av sunne og gode råvarer i oppskriftene sine. 

Karoline begynte å spise et mer plantebasert kosthold rundt 2019 da hun merket at et kosthold basert på mer planter i tillegg til mat basert på gode råvarer og som er lite prosessert gjorde godt for helsen generelt. Etter dette fikk hun også øynene opp for dyrevelferd og en mer bærekraftig livsstil.


Oppskrift iskrem med pistasj

Denne iskremen er laget av havremelk og pistasjsmør - som reguleres med ½ til ⅔ nøttesmør av mengden havremelk du bruker. Neste gang skal jeg teste ut å legge til noen dråper med mandelekstrakt i oppskriften for å forsterke smaken. 

Se hvordan det lages her.

Utstyr

2 sterke plastikkposer - gjerne gjenbrukbare

Håndkle eller hansker

Ingredienser

Iskrem

1 banan

1 dl havremelk

1/4 ts naturlig vaniljepulver

En klype salt

Topping

Hakket raw sjokolade

Pistasjsmør eller et annet nøttesmør

Frysing

6 ss salt

Mange isbiter, jeg brukte 15 i størrelse medium

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene for iskremen i en blender og blend til den blir glatt. Hell blandingen i en plastikkpose, fjern all luft i den og knytt den. Putt den i en annen plastikkpose som du fyller med salt, iskuber og luft som du blåser i den. Ha et håndkle på utsiden og rist den i fem til ti minutter.

Nå skal isen være kald nok, hvis ikke fortsett å riste. Åpne plastikkposen og hell isen oppi en bolle - pass på at saltet i den ytterste posen ikke kommer oppi iskremen din.

Topp med raw kakao og pistasjsmør eller et annet nøttesmør.

Oppbevaring

Spis med engang eller lagre det i fryseren oppi en beholder.


Karoline Brochmann

Karoline har studert ernæring og besitter en master i matinnovasjon og helse fra København. Hun har erfaring fra produktutvikling og kombuchaproduksjon i ASK Brygghus. Nå utvikler hun egne plantebaserte og fermenterte oppskrifter som hun deler på Instagram og YouTube-kanalen @fermentationaddict. Hun har stort fokus på bruk av sunne og gode råvarer i oppskriftene sine.

https://www.instagram.com/karolinebrochmann_/
Forrige
Forrige

HJEMMELAGDE PÅSKEEGG FYLT MED OSTEKAKE

Neste
Neste

INTRODUKSJON TIL VEGANSK HUNDEMAT