MEDJOOL DADLER MED RÅ MANDELSMØR

Medjool dadler med rå mandelsmør er perfekt når du plutselig får lyst på noe godt å kose deg med. Det er enkelt å lage, har få ingredienser og smaker akkurat som rå marsipan!


Fremgangsmåte

Blend rå mandler i en kraftig food prosessor eller blender til det er en jevn blanding. Ha mandelsmøret på medjool dadler og rå kakao biter. Denne kombinasjonen smaker som marsipan da mandlene er rå som de er i marsipan og medjool dadlene gir en søt og karamellaktig smak. Da mandlene ikke er varmebehandlet beholdes enzymene og næringsstoffene godt.  

Probiotisk mandelsmør

Ønsker du å lage mandelsmøret probiotisk - ha mandler i en stor bolle, dekk dem godt med vann og rør inn omtrent en teskje med en startkultur, som vannkefir eller en hvilken som helst starter du har tilgjengelig. Dekk til med et håndkle og la stå på kjøkkenbenken over natten eller 24 timer om du vil. Hell ut vannet, skyll de i nytt vann og hell ut vannet. Legg på et stekebrett og tørk overflødig vann med et håndkle til de er tørre på utsiden. Legg et tørt håndkle over mandlene og la stå til de er tørre, i ca. to dager. Deretter blend mandlene i en kraftig blender til det er en jevn blanding. Ha over i en glasskrukke og oppbevar på kjøkkenbenken eller i kjøleskap hvis den skal være holdbar over lengre tid. 


Karoline Brochmann

Karoline har studert ernæring og besitter en master i matinnovasjon og helse fra København. Hun har erfaring fra produktutvikling og kombuchaproduksjon i ASK Brygghus. Nå utvikler hun egne plantebaserte og fermenterte oppskrifter som hun deler på Instagram og YouTube-kanalen @fermentationaddict. Hun har stort fokus på bruk av sunne og gode råvarer i oppskriftene sine.

https://www.instagram.com/karolinebrochmann_/
Forrige
Forrige

ENKLE TIPS FOR Å KUTTE I MATUTGIFENE

Neste
Neste

VEGANSKE MATNYHETER VÅR 2023