ENKLE TIPS FOR Å KUTTE I MATUTGIFENE

Matprisene har den siste tiden steget betraktelig, men det er fullt mulig å lage rimelig, sunn og god mat. Mange tenker det er dyrt å spise vegansk, men du kan spare mye på å spise vegansk helmat. Vi gir noen tips for å kutte ned på matutgiftene.


1) Sett opp et matbudsjett

Ved å sette en fast sum på mat gir det deg en oversikt over hvor mye du vil og har råd til å bruke på mat.

2) Lag en matplan for uken

Planlegg hva du skal spise hver dag, da slipper du å kjøpe unødvendige produkter som ikke blir spist opp. Bra for lommeboken og miljøet!

3) Storhandle én gang i uken og lag en handleliste

Småturer på matbutikken er mye dyrere enn å storhandle én gang i uken. Ha med deg en handleliste og se hva du har hjemme før du drar på butikken.

4) Last ned appen ‘Mattilbud’

Den gir deg oversikt over tilbud hos alle matbutikker i hele Norge.

5) Dra jevnlig innom Holdbart

Hos Holdbart kan du spare opptil 90% på matvarer som ellers ville blitt kastet.

6) Kjøp tørket belgfrukter

Tørre belgfrukter koster mindre enn på boks. Det kan du kjøpe i utenlandske butikker som Keiser.

Se tips hos Veganerutfordringen for hvordan du kan implementere belgvekster i ditt kosthold.

7) Kjøp frosne grønnsaker

Frosne grønnsaker har et ufortjent rykte, men de er faktisk veldig næringsrike fordi de blir fryst ned bare noen timer etter at de blir høstet.

8) Bevar restemat i en tett beholder

Det øker sannsynligheten for at du faktisk spiser restene neste dag.


Ingunn Elstad

Ingunn har vært veganer siden 2017, men nesten ikke spist kjøtt siden hun gikk på barneskolen. Hun brenner for både dyrs- og menneskerettigheter. Dessuten blitt bevisst på å ta miljøvennlige valg, særlig gjennom mote.

Forrige
Forrige

LANDET FOR DEG MED HJERTE FOR VILLE DYR, REGNSKOG OG ØKOTURISME

Neste
Neste

MEDJOOL DADLER MED RÅ MANDELSMØR