POPUP KITCHEN HOS POLARHAGEN

Polarhagen er en organisk og vegansk gård i Lofoten som drives av paret Parsa og Lisa. De håper å inspirere andre til å spise mer etisk, lokalt produsert og bli mer miljøbevisste. Derfor arrangerer de popup kitchen. Torsdag var sesongens første, og Ingunn deltok for å smake på Parsa’s beryktede pizza!


Hos Polarhagen dyrkes det grønnsaker til lokalsamfunnet uten traktor. Deres fokus er å gjøre jorden så rik som mulig for å få fantastiske grønnsaker som gir ren og velsmakende mat.

For seks måneder siden kjøpte Parsa og Lisa en gård like ved Hauklandstranda hvor det tidligere ble produsert melk. I oppbyggelsen av den organiske gården gjenbrukes materiale fra den gamle. Blant annet er båsene til kuene blitt gjort om til kompostbinger. De vil vise andre bønder hvordan man på en bærekraftig måte kan omgjøre en gård for husdyrproduksjon til en hvor det dyrkes urter, grønnsaker, frukt og bær.

Les også: Vegansk guide til Lofoten.

Popup kitchen tilbringes ute ved et langbord som Parsa selv har bygget under et tak av gjenbrukt bølgeblikk. Det er rett ved siden av hvor de dyrker grønnsaker og urter. Her plukker Parsa toppingen til pizzaene. Vi har aldri smakt så god grønnkål før! 

Da vi ankom ble vi servert en nydelig organisk velkomstdrink av rabarbra og eple. Deretter presenterte Parsa han selv og Lisa, og hva de jobber med hos Polarhagen. I den ene enden av langbordet laget han pizzaene samtidig som han snakket med gjestene.

I løpet av kvelden ble det servert hele seks egenkomponerte pizzaer: 1) Marinara 2) Marinara Fresca 3) Sopp & Rabarbra 4) Bringebær 5) Beyond og 6) Seier. Alle selvfølgelig helt veganske! Istedenfor ost ble pizzaene toppet med næringsgjær. Det er noe av de beste pizzaene vi har spist. Smakskombinasjonene var originale og ulikt noe vi har smakt tidligere.

Les også: Bærekraftig ferie hos FURU Hostel.

Til slutt fikk vi servert en deilig marsipan dessert av sjokolade med brent rabarbra syltetøy. Den ble toppet med selvplukkede blomster. Ingunn liker egentlig ikke marsipan, men denne desserten syntes hun var kjempegod! Drikken til var en nydelig lavendel te fra gården.

Arrangementet varer fra klokken 18 til 22, og det er tydelig at paret ønsker å gi sine gjester en unik opplevelse. Det ble mange gode samtaler med nye bekjente. Hvis du ønsker en hel kveld hvor du kan spise så mye digg pizza du vil, så anbefaler vi deg å bli med på popup kitchen! Les mer om arrangementet her.


Vil du lære mer om Polarhagen? Gå inn på deres nettside eller sjekk dem ut på Instagram @polarhagenlofoten.

Adresse

Voieveien 180, 8370 Leknes


Ingunn Elstad

Ingunn har vært veganer siden 2017, men nesten ikke spist kjøtt siden hun gikk på barneskolen. Hun brenner for både dyrs- og menneskerettigheter. Dessuten blitt bevisst på å ta miljøvennlige valg, særlig gjennom mote.

Forrige
Forrige

TOPP 3 JUNK FOOD STEDER I OSLO

Neste
Neste

3 TIPS FOR NÅR DU GÅR OVER TIL PLANTEKOST