SVELER A LA VEGANSKE FRISTELSER
Har du smakt skikkelig god svele på ei ferge på Vestlandet? Nå trenger du ikke å savne det lengre. Her kommer oppskrift på veganske sveler, som smaker like godt.
Ingredienser
Oppskriften gir 10-14 sveler
Sveler
5 dl soyamelk
2 ss eplecidereddik
1 dl kikertlake
1 dl sukker
1/2 ts bakepulver eller hornsalt
1/2 ts natron
1/2 ts salt
6,5 dl hvetemel
35 gram smeltet vegansk smør
Smørkrem
100 gram vegansk smør
60 gram melis
60 gram sukker
Fremgangsmåte
Smelt vegansk smør.
Ha soyamelk og eplecidereddik sammen. Bland og la det stå i noen minutter til det tykner til "kefir".
Ha kikertlake, sukker, bakepulver/hornsalt, natron og salt i en bolle. Visp sammen.
Ha oppi "kefirmelken". Bland alt sammen.
Ha i litt og litt hvetemel i mens du visper.
Ha i smeltet smør og bland sammen. Gjerne la røren svelle en stund.
Smør vegansk smør på ei takke eller i en stekepanne. Stek svelene på høy varme.
Legg de ferdigstekte svelene på en rist og ha over håndkle, så de holder seg varme og myke.
Lag smørkrem ved å piske vegansk smør, melis og sukker til det blir hvitt. Dette tar rundt 10 minutter.
Smør på smørkrem og server sveler.