SVELER A LA VEGANSKE FRISTELSER

Har du smakt skikkelig god svele på ei ferge på Vestlandet? Nå trenger du ikke å savne det lengre. Her kommer oppskrift på veganske sveler, som smaker like godt.


Ingredienser

Oppskriften gir 10-14 sveler

Sveler

5 dl soyamelk

2 ss eplecidereddik

1 dl kikertlake

1 dl sukker

1/2 ts bakepulver eller hornsalt

1/2 ts natron

1/2 ts salt - 6,5 dl hvetemel

35 gram smeltet vegansk smør

Smørkrem

100 gram vegansk smør

60 gram melis

60 gram sukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt vegansk smør.

  2. Ha soyamelk og eplecidereddik sammen. Bland og la det stå i noen minutter til det tykner til "kefir".

  3. Ha kikertlake, sukker, bakepulver/hornsalt, natron og salt i en bolle. Visp sammen.

  4. Ha oppi "kefirmelken". Bland alt sammen.

  5. Ha i litt og litt hvetemel i mens du visper.

  6. Ha i smeltet smør og bland sammen. Gjerne la røren svelle en stund.

  7. Smør vegansk smør på ei takke eller i en stekepanne. Stek svelene på høy varme.

  8. Legg de ferdigstekte svelene på en rist og ha over håndkle, så de holder seg varme og myke.

  9. Lag smørkrem ved å piske vegansk smør, melis og sukker til det blir hvitt. Dette tar rundt 10 minutter.

  10. Smør på smørkrem og server sveler.


Tiril @veganskefristelser

Tiril lager oppskrifter på vegansk mat til alle anledninger. I mars 2019 ble hun veganer og har siden da syntes det har vært gøy å eksperimentere med matlaging. Alt hun har lært, måtte hun finne en ny måte å gjøre på. Retter og teknikker deler hun gjennom Instagramkontoen @veganskefristelser og på sin egen nettside.

https://www.veganskefristelser.com/
Forrige
Forrige

LASAGNE RIK PÅ FIBER

Neste
Neste

NATTMAT SKAL VÆRE FOR ALLE - OGSÅ DE SOM IKKE SPISER KJØTT