LASAGNE RIK PÅ FIBER

Nyt en liten smak av Italia med denne nydelige lasagnen! Den er fullstappet med grønnsaker og inneholder hele 12 ulike typer fiber.


Ingredienser

Oppskriften holder til 6 ganske sultne personer, så halver gjerne om du ønsker litt mindre

1 liten gul løk

2 sjalottløk (kan sløyfes-ta evt 1 hel gul løk) 

2 kinesiske hvitløk (evt 2-3 fedd vanlig) 

3-4 stenger med selleri

3 medium gulrøtter

1 squash

1 boks linser

1,5 pose Stabburet vegetarfarse 

1 liten neve fersk salvie hakket (kan byttes ut med basilikum) 

2-3 never basilikum

ca 1/2 dl soyasaus 

3 ss lønnesirup

2 bokser hakket tomat (evt pastasaus) 

2 ss olivenolje 

litt pepper 

2 dl vann med 1 ss grønnsaksbuljong (eller 1 terning blandet ut)- ved behov for mer salt smak, ha i litt mer buljong eller soyasaus

Bechamelsaus

6 store ss smør (f.eks Eldorado smøremyk) 

6 ss toppet hvetemel

1 liter melk (gjerne Oatly barista eller rosa Gryr)

4 ss næringsgjær

1 ts salt

0,5 ts pepper

3 ss soyasaus

1 pakke Lasagneplater, gjerne fullkorn (trenger nok ikke alle) 

1 pose vegansk Ost (anbefaler Go’Vegan Mozzarella) 

Evt litt revet parmesan fra Violife

Fremgangsmåte

Hakk alle grønnsaker smått og finn frem en stor stekepanne (wokpanne funker veldig bra). Start med å steke løk og hvitløk i litt olje i noen minutter, tilsett resten av grønnsakene. Stek til alt er gjennomstekt. Ha så oppi farsen og stek litt til. 

Ha alt over i en stor gryte og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp og la småkoke i ca 1 time. Tilsett mer vann ved behov. 

Lag gjerne tomatsausen på morgen eller dagen før, da får smakene satt seg skikkelig.

Kan også lage hele lasagnen klar før og bare ha den i kjøleskapet. 

Bechamelsaus

Smelt smøret og ha i melet, tilsett litt og litt melk mens den tykner mellom hver gang. Rør om hele tiden under oppkoking. Når du har hatt i all melken, så tilsetter du resten av ingrediensene. Smak at den har nok salt.

Forvarm ovnen til ca 200 grader og stek lasagnen i 35-40 minutter. Server gjerne med en frisk salat og hvitløksbrød!


Iselinn @vegan_ise_

Iselinn var vegetarianer i 2 år før hun for 7 år siden tok valget om å bli veganer. Helt siden hun var liten har hun elsket dyr og drømmen er å starte et animal sanctuary. Hun elsker å være ute i naturen og er i tillegg opptatt av helse.

https://www.instagram.com/vegan_ise_/
Forrige
Forrige

GULROTKAKA SOM ALLE ELSKER

Neste
Neste

SVELER A LA VEGANSKE FRISTELSER