LASAGNE RIK PÅ FIBER
Nyt en liten smak av Italia med denne nydelige lasagnen! Den er fullstappet med grønnsaker og inneholder hele 12 ulike typer fiber.
Ingredienser
Oppskriften holder til 6 ganske sultne personer, så halver gjerne om du ønsker litt mindre
1 liten gul løk
2 sjalottløk (kan sløyfes-ta evt 1 hel gul løk)
2 kinesiske hvitløk (evt 2-3 fedd vanlig)
3-4 stenger med selleri
3 medium gulrøtter
1 squash
1 boks linser
1,5 pose Stabburet vegetarfarse
1 liten neve fersk salvie hakket (kan byttes ut med basilikum)
2-3 never basilikum
ca 1/2 dl soyasaus
3 ss lønnesirup
2 bokser hakket tomat (evt pastasaus)
2 ss olivenolje
litt pepper
2 dl vann med 1 ss grønnsaksbuljong (eller 1 terning blandet ut)- ved behov for mer salt smak, ha i litt mer buljong eller soyasaus
Bechamelsaus
6 store ss smør (f.eks Eldorado smøremyk)
6 ss toppet hvetemel
1 liter melk (gjerne Oatly barista eller rosa Gryr)
4 ss næringsgjær
1 ts salt
0,5 ts pepper
3 ss soyasaus
1 pakke Lasagneplater, gjerne fullkorn (trenger nok ikke alle)
1 pose vegansk Ost (anbefaler Go’Vegan Mozzarella)
Evt litt revet parmesan fra Violife
Fremgangsmåte
Hakk alle grønnsaker smått og finn frem en stor stekepanne (wokpanne funker veldig bra). Start med å steke løk og hvitløk i litt olje i noen minutter, tilsett resten av grønnsakene. Stek til alt er gjennomstekt. Ha så oppi farsen og stek litt til.
Ha alt over i en stor gryte og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp og la småkoke i ca 1 time. Tilsett mer vann ved behov.
Lag gjerne tomatsausen på morgen eller dagen før, da får smakene satt seg skikkelig.
Kan også lage hele lasagnen klar før og bare ha den i kjøleskapet.
Bechamelsaus
Smelt smøret og ha i melet, tilsett litt og litt melk mens den tykner mellom hver gang. Rør om hele tiden under oppkoking. Når du har hatt i all melken, så tilsetter du resten av ingrediensene. Smak at den har nok salt.
Forvarm ovnen til ca 200 grader og stek lasagnen i 35-40 minutter. Server gjerne med en frisk salat og hvitløksbrød!