GULROTKAKA SOM ALLE ELSKER
Denne saftige gulrotkaken har jeg servert ved flere anledninger, og den blir alltid en hit!
Ingredienser
10 dl hvetemel
5 dl sukker
2-3 ss kanel
1 ss kardemomme
2 ss bakepulver
1 ts salt
1 ss vaniljesukker
1 ss eplecidereddik/eddik
2,5 dl rapsolje (evt. solsikkeolje)
3,5 dl vann
400 g raspet gulrøtter
Glasur
2dl Gryr fløte, pisket
300g Philidelphia Plantebasert
ca 300g melis (5dl)
150 mg smør
1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland alt det tørre i en bolle og vann, eddik og olje i en annen. Hell det våte over det tørre og rør godt. Ha i gulrøttene til slutt og rør godt til en jevn røre.
Ha røren i en langpanne, smør den gjerne med litt olje eller ha i bakepapir.
Ønsker du å bruke rund springform, halver gjerne oppskriften. Evt stek i 2 former, legg kakene oppå hverandre med glasur i mellom.
Stek på 180 grader i 30-40 min. Sjekk underveis med pinne eller gaffel, kaken vil alltid være litt deigete, men den skal ikke være rennende.
Mens kaken steker lager du glasur
Pisk kremen med elektrisk visp, ha i smøreost og visp ut klumpene. Ha i resten av ingrediensene og visp til den er helt uten klumper. La stå i kjøleskapet frem til kaken er stekt og kjølt ned (minst 2 timer), så blir glasuren litt stivere og lettere å smøre på kaka.
Glasuren kan gjerne stå i kjøleskapet over natta også.
La alltid kaken kjøle seg før du tar på glasur.
For “best look” ha gjerne bakepapir i bunn og løft kaken over på et fint fat uten formen under. Kutt “toppen” av kaken så den blir helt rett. Du kan da snu den opp ned for å lettere få den av bakepapiret.
Pynt gjerne med bringebær, blåbær, granateple eller knuste nøtter, evt vegansk kakepynt. Pynt rett før servering for å unngå at bærene renner utover glasuren. Kaken er best etter 1 natt i kjøleskapet! Kan fint fryses.