VEGANSK SJØMAT FOR EN BÆREKRAFTIG FREMTID
Klimaendringene fører med seg alvorlige konsekvenser for marine økosystemer over hele kloden. En stor del av maten vår kommer fra havet og det er tydelig at vi behøver å skifte til bærekraftig bruk av havets ressurser. Ikke minst for sjødyrene selv!
En god måte å benytte seg av havet på er med matprodukter basert på tang og tare. Havagler er naturlig økologisk og krever ikke gjødsel, fór eller drikkevann. I tillegg er det ekstremt næringsrikt. Heldigvis kommer det stadig flere nytenkende bedrifter på banen, som SJY Seaweed. Deres motivasjon er å skape en bærekraftig fremtid med vegansk sjømat.
SJY tilbyr chips av tang i to forskjellige smaker: norsk tare med havsalt og norsk tare & steinsopp. Disse fikk vi smake da vi var på tur i Lofoten og det var kjempegod snacks. Chipsen er lokalprodusert i Kvarøy med respekt for havet. Det er ikke bare topp for kloden, men gir også arbeidsplasser til den lille lokalbefolkningen! SJY lanseres hos COOP og vil være mulig å få tak i på en dagligvarebutikk nær deg.