VEGANSK SJØMAT FOR EN BÆREKRAFTIG FREMTID

Foto: SJY

Klimaendringene fører med seg alvorlige konsekvenser for marine økosystemer over hele kloden. En stor del av maten vår kommer fra havet og det er tydelig at vi behøver å skifte til bærekraftig bruk av havets ressurser. Ikke minst for sjødyrene selv!

En god måte å benytte seg av havet på er med matprodukter basert på tang og tare. Havagler er naturlig økologisk og krever ikke gjødsel, fór eller drikkevann. I tillegg er det ekstremt næringsrikt. Heldigvis kommer det stadig flere nytenkende bedrifter på banen, som SJY Seaweed. Deres motivasjon er å skape en bærekraftig fremtid med vegansk sjømat.

SJY tilbyr chips av tang i to forskjellige smaker: norsk tare med havsalt og norsk tare & steinsopp. Disse fikk vi smake da vi var på tur i Lofoten og det var kjempegod snacks. Chipsen er lokalprodusert i Kvarøy med respekt for havet. Det er ikke bare topp for kloden, men gir også arbeidsplasser til den lille lokalbefolkningen! SJY lanseres hos COOP og vil være mulig å få tak i på en dagligvarebutikk nær deg.


Ingunn Elstad

Ingunn har vært veganer siden 2017, men nesten ikke spist kjøtt siden hun gikk på barneskolen. Hun brenner for både dyrs- og menneskerettigheter. Dessuten blitt bevisst på å ta miljøvennlige valg, særlig gjennom mote.

Forrige
Forrige

VEGAN GUIDE TO LOFOTEN

Neste
Neste

VEGAN GUIDE TO ICE CREAM IN NORWAY