VAFLER À LA VEGANSKE FRISTELSER
Nordmenn elsker vafler og de fleste av oss har mange minner knyttet til bakeverket. Heldigvis smaker de like godt (om ikke bedre) på vegansk vis! Disse vaflene er utviklet av Tiril Glasø Holseter bak @veganskefristelser. Hun vil dele oppskrifter med oss hver måned.
Tiril er 22 år gammel og bosatt i Trondheim. Hun lager oppskrifter på veganske retter til alle anledninger.
- Helt siden jeg var liten har jeg elsket å lage mat og bake. "Når melposen var på benken, var Tiril på benken", er noe mamma har sagt til meg.
I mars 2019 ble hun veganer og har siden da hatt det gøy med å eksperimentere med matlaging.
- Alt jeg hadde lært, måtte jeg finne en ny måte å gjøre på. Det tok litt tid før jeg fikk til vegansk baking, men endelig har jeg knekt bakekoden. Og jeg vil tørre å påstå at maten jeg lager er like god som "vanlig" mat.
Mange virker å tro at et vegansk kosthold betyr at man må kutte ut maten man er glad i.
- Man velger det bort og erstatter det med noe annet. Som smaker like godt, men er bedre for helsa, miljøet og dyra.
I tillegg til en ekstra glede for matlaging, opplever Tiril flere positive effekter ved å spise plantebasert.
- Siden jeg ble veganer har jeg fått bedre fordøyelse, føler meg ikke tung etter et måltid og spiser mye mer variert og næringsrikt. Å bli veganer er et av de beste valgene jeg har tatt!
Ingredienser til vafler
Oppskriften er beregnet for ca. 10 vafler
4 dl hvetemel
5 ss sukker
1 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
4 dl plantemelk
1 dl kikertlake
100 gram smeltet smør
Fremgangsmåte
Start med å bland sammen de tørre ingrediensene. Ha i litt og litt plantemelk mens du rører. Tilsett kikertlake og visp godt. Til slutt har du i det smeltet smøret og blander det inn med resten. Stek i vaffeljern, og hvis du liker dem crispy, legg de ferdigstekte vaflene på en rist.