SMAKFULL GRYTE MED BLOMKÅL, PAPRIKA OG KIKERTER
Denne herlige gryten spiser vi flere ganger i uken! Den er smakfull, næringsrik og enkel å lage. Dessuten blir det alltid en hit når vi serverer den til gjester.
Ingredienser
4 porsjoner
1 blomkål
1 rød paprika
1/2 gul løk
1 boks kikerter
1 boks hakkede tomater
250 ml fløte eller kokosmelk
1 ts paprikakrydder
1 ss grønnsaksbuljong (vi bruker Helios sin)
1 ts hvitløkspulver (vi bruker fra Manna)
1 ts lønnesirup
Salt & pepper
Olje til steking
Fremgangsmåte
Kutt opp løk, paprika og blomkål og ha det i en mellomstor kjele. Skjær paprikaen i strimler. Stek på medium varme i litt olje til løken er blitt gyllen. Tilsett hakkede tomater og fløte eller kokosmelk. Skru opp varmen, la det koke opp og krydre. Ha til slutt oppi kikertene. Topp gjerne med rømme og persille. Nyt!