SMAKFULL GRYTE MED BLOMKÅL, PAPRIKA OG KIKERTER

Denne herlige gryten spiser vi flere ganger i uken! Den er smakfull, næringsrik og enkel å lage. Dessuten blir det alltid en hit når vi serverer den til gjester.


Ingredienser

4 porsjoner

1 blomkål

1 rød paprika

1/2 gul løk

1 boks kikerter

1 boks hakkede tomater

250 ml fløte eller kokosmelk

1 ts paprikakrydder

1 ss grønnsaksbuljong (vi bruker Helios sin)

1 ts hvitløkspulver (vi bruker fra Manna)

1 ts lønnesirup

Salt & pepper

Olje til steking

Fremgangsmåte

Kutt opp løk, paprika og blomkål og ha det i en mellomstor kjele. Skjær paprikaen i strimler. Stek på medium varme i litt olje til løken er blitt gyllen. Tilsett hakkede tomater og fløte eller kokosmelk. Skru opp varmen, la det koke opp og krydre. Ha til slutt oppi kikertene. Topp gjerne med rømme og persille. Nyt!


Ingunn Elstad

Ingunn har vært veganer siden 2017, men nesten ikke spist kjøtt siden hun gikk på barneskolen. Hun brenner for både dyrs- og menneskerettigheter. Dessuten blitt bevisst på å ta miljøvennlige valg, særlig gjennom mote.

Forrige
Forrige

BLI MED PÅ GULLROTEN 2023

Neste
Neste

3-RETTERS TIL HØSTEN