VEGANSK MAT PÅ FYRI RESTORT I HEMSEDAL

Fjellhotell er som regel ikke kjent for å tilby god vegansk mat på menyen. Derfor er det ekstra hyggelig å komme til et sted der både veganske retter står på menyen, og kokkene gjør sitt beste for å levere nydelig mat som leker med smakene og tar utgangspunkt i lokale, sesongbaserte råvarer. Den fantastiske servicen på Fyri resort gjør oppholdet enda bedre.

Mellom vakre fjell og skibakker ligger Fyri resort med en utpreget stil av luksus lodge. Fra det øyeblikket du kommer inn, møtes du av en varm atmosfære, trivelig personale og vakkert interiør. Skuldrene senker seg og den deilige feriefølelsen kommer. Enten du ønsker en avslappende helg med sauna, bading i bassenget og behandlinger, en skiferie eller kun vil prøve ut restauranten, tilbyr Fyri resort hotell et uforglemmelig opphold. Middag i restauranten må bestilles på forhånd. Det samme gjelder pool pass. Om du ikke skal overnatte på hotellet anbefales pool pass + middag i restauranten.

Fyri resort har et par steder du kan spise vegansk. Restaurant Liv har flere retter på menyen og Bar Liv tilbyr vegansk pizza. ROA matbar har lite vegansk på menyen. De tilbyr kun nøtter, oliven og chips. Det finnes også servering av snacks og drikke ved bassengområdet. Vi har testet ut menyen i restaurant Liv og den veganske pizzaen i Bar Liv.


Restaurant Liv

Forrett

Tartar på rødbet med kapersemulsjon, sprø løk, sennepsfrø, grønnkål, krutonger

For en smaksbombe! En helt fantastisk forrett med masse smak! Her har kokken lekt seg med ulike smaker og skapt en perfekt balansert rett av de ulike smakene! Den dynamiske kontrasten sitter. Den har krønsj med grønnkålchips, krutonger og sennepsfrø, sødme i rødbetene, syrlighet og salt i majonesen. Forretten er ganske mektig, noe som passer fint på vinteren.

Hovedrett

Trøffelbakt selleri med kremede linser, bakt løk, ruccula, ristede hasselnøtter, chimichurri.

Det er helt herlig å se at en grønnsak får være stjernen i en rett! Her er det ikke forsøk på å etterligne kjøtt, men rett og slett å la alle de gode smakene fra planteriket komme frem. Nydelig balansert med trøffelsmak uten at trøffelen tar over smaken av selleriroten. Belugalinsene i kremet saus passer perfekt til. En deilig og smakfull rett. Også her er det god dynamisk kontrast, som gjør at det overhodet ikke blir kjedelig å spise en ren grønnsaksrett! 

Restaurant Liv har også en vegansk pastarett – rigatoni med aubergine på menyen.

Dessert

Her står det ikke noe vegansk på menyen, men de gjør den ene retten vegansk. I tillegg tilbyr kjøkkenet å lage en rett utenom menyen! Det er fantastisk service! Vi testet selvsagt ut begge. 

Sitronsorbet med lemoncurd og krokan. Det ble kun sitronsorbet, med en litt merkelig tørr smak på tilbehøret. Sorbeten ble altfor syrlig for oss. Stikker nesten i ganen. Det har jo også med at desserten egentlig er med honning, og uten den sødmen, blir desserten for syrlig. 

Daddel konfekt med kakao smakte godt, men kom ikke til sin rett med det samme litt rare tilbehøret som sitronsorbet. 

Jeg håper at desserten etterhvert kan måle seg med forretten og hovedretten når det gjelder smak. Litt synd desserten ikke var like bra som forrett og hovedrett, men har fått en deilig jordbærsorbet der tidligere.


Bar Liv

I bar Liv kan du lene deg tilbake i myke sofaer og nyte utsikten med en vedfyrt pizza foran peisen, eller ute på terrassen om været tilsier det. Det er en deilig stemningen inne. Fyr i peisen, behagelig musikk og solen som er på vei ned bak fjellet.

Den veganske pizza’n ser helt nydelig ut, om man ikke forventer en fet pizza med vegansk ost. Det er nemlig ingen ost på denne pizzaen, men savnet det overhodet ikke heller. Den gode hvitløkssausen/aioli er mer enn nok, og med knasende grønnkålchips og syltede tomater på en perfekt stekt bunn, blir dette en god smaksopplevelse. Det eneste er at det kanskje er litt lite tomatsaus, men en vegansk pizza i Bar Liv kan så absolutt anbefales! Og du, prøv spansk trøffelchips og noe godt å drikke også.

Vegansk pizza med tomatsaus, grønnkålchips, hvitløksaus og syltet tomat


Liv Unni Sødem

Liv Unni har vært veganer siden 2017 og har en stor lidenskap for en vegansk livsstil, gode matopplevelser, natur og friluftsliv. Hun elsker å inspirere andre til å ta bedre valg for dyrene, helsen og planeten. Liv Unni vil bidra med guider, anmeldelser, oppskrifter, dyrevennlig friluftsliv, plantebasert ernæring, miløvennlige produkter og vegansk turmat.

https://www.instagram.com/dharmalivi/
Forrige
Forrige

STOR TEST AV VEGANSK FRYSETØRKET TURMAT

Neste
Neste

ÅTTE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK TURMAT