SIRUPSNIPPER FRA GUDBRANDSDALEN

Vi har veganisert en gammel oppskrift på sirupssnipper fra Lesja i Gudbrandsdalen. Vi lover disse kommer til å bli en hit i jula!


Ingredienser

125 g sukker

250 g mørk sirup 

65 g smør (vi bruker Smøremyk fra Berit Nordstrand) 

1 ¼ dl fløte (vi bruker Gryr) 

450 g hvetemel 

1 ts pepper

1 ts fersk revet ingefær 

1 ts natron

Fremgangsmåte

Kok opp sukker, sirup, smør og fløte. La dette avkjøle litt før du har i resten av ingrediensene. Jobb det sammen til en deig. Kjevl tynne leiver og lag snipper. Legg de på stekebrett. Hvis ønskelig kan du pensle snippene med soyamelk. Deretter legger du en halv skåldet mandel i midten. Stek ved 180 grader i fem-seks minutter.


Ingunn Elstad

Ingunn har vært veganer siden 2017, men nesten ikke spist kjøtt siden hun gikk på barneskolen. Hun brenner for både dyrs- og menneskerettigheter. Dessuten blitt bevisst på å ta miljøvennlige valg, særlig gjennom mote.

Forrige
Forrige

HEIDI RØNEID ØNSKER EN BÆREKRAFTIG FREMTID FOR DYRENE

Neste
Neste

LEFSER FRA TROMS